GEZELLIGE INFOMARKT!

Met signeersessies

Standhouders 2019

Tijdens de ontvangst en de pauzes kun je een kijkje nemen op de gezellige informatiemarkt. Hieronder zie je de standhouders op het congres. Bij de stands vind je uitgebreide informatie over leermiddelen, educatie en advies. Probeer eens een virtual realitybril uit, neem een kijkje bij postersessies of bekijk de nieuwste onderwijsboeken!

Standhouder Omschrijving Plaats
LBBO Beroepsvereniging onderwijsbegeleiders Bilthoven

De LBBO biedt landelijke vertegenwoordiging van en ondersteuning aan alle begeleiders die werken aan de verbetering van kennisoverdracht en interactie tussen leraar en leerling.

Bekijk website
NVS-NVL Beroepsvereniging decanen en onderwijsbegeleiders Utrecht

NVS-NVL staat voor Nederlandse Vereniging van Schooldecanen en Leerlingbegeleiders en is de onderwijsvereniging voor alle begeleiders in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.

Bekijk website
NVO Beroepsvereniging pedagogen Utrecht

De NVO stelt universitair opgeleide pedagogen, experts in opvoeding en ontwikkeling, in staat dit doel kwalitatief verantwoord en met passie te realiseren.

Bekijk website
Easymappen.nl School kantoorartikelen Nieuwegein

Bent u op zoek naar bedrukte kantoor artikelen, verpakkingen of presentatiemiddelen zoals ordners, ringbanden, offertemappen, presentatiemappen, koffers, cassettes, schrijfmappen, tabbladen, tijdschriftcassettes, boxen, doosjes, vouwdoosjes; Easymappen.nl produceert deze al vanaf kleine oplagen

Bekijk website
Wegwijs Counselling & Coaching Coaching & training Uithoorn

Wegwijs biedt verschillende trainingen op het gebied van LEREN LEREN, ontwikkelen van de executieve functies, teambuilding en conflicthantering.

Bekijk website
Medilex Onderwijs Onderwijscursussen Zeist

Medilex Onderwijs is de meestgekozen aanbieder van nascholing voor het onderwijs. Meer dan 45.000 collega’s volgden bij ons al een congres, masterclass, cursus, opleiding of e-learning.

 

Je volgt ons via @medilexonderwijs op Facebook.

Bekijk website
Davis Dyslexie Nederland Onderwijs counseling Utrecht

Sinds een jaar of 4 geef ik de Davis Leer Strategieën workshop aan leerkrachten in het basisonderwijs. Zij lopen vaak al jaren aan tegen kinderen die leesproblemen ontwikkelen in hun klas. Daarbij merken ze dat de methoden die scholen aanbieden, geen oplossingen bieden voor de problemen van deze leerlingen. Als ze vervolgens in de DLS workshop zien, lezen, horen én ervaren
hoe het leesproces ook kan worden aangepakt is dat een bijzonder inzicht in hoe kinderen zonder problemen, ontspannen en met plezier kunnen leren lezen.

De Davis Leer Strategieën omvatten alle theorie waarmee je met 5 thema’s inzicht krijgt het leerproces van elk kind. Daarnaast voorzien de Davis Leer Strategieën in alle technieken die nodig zijn om kinderen te leren hoe ze hun focus kunnen beheersen en verantwoordelijk kunnen zijn voor hun eigen leerproces. Wat verder een heel groot voordeel is, is dat de leerkracht door het inzetten van deze strategieën zelf meer ruimte krijgt voor eigen creativiteit. Daarnaast kan de leerkracht elk kind de ruimte en mogelijkheden geven die het nodig heeft om te lezen en leren. Hierdoor krijgt de leerkracht zelf ook veel meer rust en wordt het managen van de klas veel gemakkelijker.

Scholen in New Zeeland werken al een aantal jaar met deze Davis Leer Strategieën en hebben onverwacht mooie resultaten geboekt.
In Nederland is in Amersfoort een basisschool die voor het 3e
schooljaar de Davis Leer Strategieën in groep 3 toepast. De resultaten hopen we het komend jaar te kunnen laten analyseren. Kijk voor meer informatie en filmpjes op: www.davisleerstrategieen.nl
Irma Lammers.
DLS presenter en mentor

Bekijk website
Visiria Ondersteuning bij dyslexie Twisk

Into Words: brede ondersteuning voor leerlingen met dyslexie.

IntoWords is een familie van vier programma’s die allemaal ondersteunen bij het lezen en schrijven. Ze zijn ontwikkeld voor diverse gangbare besturingssystemen. L2S is daarbinnen het bekende Windows-programma. Maar, er is ook een app voor de iPad en voor Android apparatuur en een Chrome-extensie voor gebruik in de Cloud (o.a. voor Chromebooks). Alle toepassingen halen het beste uit de besturingssystemen waarvoor ze zijn gemaakt.

IntoWords werkt op basis van licentiecodes. Installeren kan overal. Waar u bent of op welk apparaat u inlogt: alles is mogelijk. Zo kan de leerling overdag op school werken op een Windows computer en ’s avonds thuis verder gaan met dezelfde code op de iPad. Aangenaam voordeel: de leerlingen hoeven geen programma voor thuis meer aan te schaffen. Ze kunnen gebruik maken van een code van de school. Scholen (vooral in het VO, MBO, HBO) die aangesloten zijn bij de Entree Federatie kunnen (vaak) gebruik maken van de single-sign-on knop. Dat vereenvoudigt het inloggen nog verder.

Bekijk website
Hulptroepen uit de natuur Lesprogramma natuuronderwijs Berkel en Rodenrijs

Een lesprogramma voor leerlingen van groep 4, 5 en 6

Bekijk website
Novilo Talentbegeleiding Talentontwikkeling Venlo

Novilo Opleidingen is een opleidingscentrum op het gebied van talentontwikkeling en hoogbegaafdheid, actief in Nederland en België.

Bekijk website
Ten Brink Uitgevers Uitgeverij voor het onderwijs Meppel

Ten Brink uitgevers is uw kennispartner in het primair, voortgezet en speciaal onderwijs. Dus of het nu gaat om uw eigen professionele ontwikkeling of die van uw leerlingen, Ten Brink staat garant voor verrijking van uw vakgebied.

Bekijk website
B-Bot.nl Leren programmeren op school Didam

Kinderen spelenderwijs leren programmeren met deze Bots!

De Bee-Bot en de producten van B-Bot.nl zorgen ervoor dat kinderen spelenderwijs leren programmeren. Laat leerlingen routes uitdenken, instellen, controleren en aanpassen. Oefenen met de B-Bots is goed voor het ruimtelijk inzicht, stimuleert samenwerken en traint probleemoplossende vaardigheden. Met meerdere mogelijkheden in moeilijkheidsgraad is er voor ieder wat wils!

Wij bieden een complete leerlijn aan voor groep 1 tot en met 8, inclusief lesmateriaal. Daarnaast bieden wij diverse workshops aan om leerkrachten te stimuleren en enthousiasmeren. We zorgen er voor dat programmeren leuk en begrijpelijk wordt, veel leerling en leerkracht.

Bekijk website
DITC - Hartstichting Reanimatieonderwijs op school Tiel

De Hartstichting stimuleert reanimatieonderwijs op school. Zij bieden middelbare scholen een uitgebreid lesprogramma aan. In de lessen leren jongeren reanimeren en een AED bedienen.

Bekijk website
HUMUS in onderwijs Outdoor positieve groepsvorming Ochten

HUMUS in Onderwijs is gespecialiseerd in het ervaringsleren binnen het onderwijs. Leren door doen! Op ons outdoorterrein, of op locatie, organiseren we activiteiten voor zowel leerlingen, docententeams en directies. Onze programma’s voor leerlingen (PO, VO, MBO en HBO) zijn vooral gericht op positieve groepsvorming en maatwerkprogramma’s voor klassen waar de nodige aandacht is met betrekking tot de groepsdynamiek. Voor docententeams hebben we programma’s rondom intensief kennismaken en effectiever leren samenwerken. Vertrouwen, communicatie en feedback zijn thema’s die dan vaak naar voren komen. Ook directies helpen wij middels onze krachtige methodiek van het ervaringsleren om meer betrokkenheid te creëren bij hun personeel en concreet gedrag en concrete doelen te verbinden aan het schoolplan. Leiderschap, vertrouwen, betrokkenheid en verantwoordelijkheid zijn thema’s die we door de programma’s heen verweven.Voor ons volledige aanbod verwijzen wij u graag naar onze website: www.humus-geeftruimte.nl en graag staan wij jullie persoonlijk te woord tijdens het congres op 10 april.

Bekijk website
Artesc Theatertechnieken voor het onderwijs Amsterdam

Artesc heeft een vergeten onderwerp voor docenten op de kaart gezet. Theatertechnieken! Wat doen acteurs om hun publiek uren geboeid te laten luisteren en wat kun je daar als onderwijsprofessional van leren. In korte training leren we docenten zó voor de klas staan dat lesgeven leuker wordt en orde houden makkelijker. De technieken die acteurs gebruiken om hun publiek te bespelen zijn eenvoudig te leren en meteen toe te passen. Omdat het effect zo groot is zijn we door heel Nederland voor het onderwijs aan de slag. Hopelijk snel bij jullie op school. Nieuwsgierig? Kom naar onze stand, dan vertellen we meer. Meer informatie via www.artesc.org

Bekijk website
Muiswerk Educatief Online taal en rekenprogramma's Uithoorn

Muiswerkprogramma’s zijn slimme, online taal- en rekenprogramma’s, die leerkrachten in het primair onderwijs helpen om leerlingen op hun eigen niveau te laten werken: gepersonaliseerd leren.

Bekijk website
Buro Bruis Leerlingbegeleiding

Buro Bruis ontwikkelt producten die bijdragen aan inspiratie van leerkrachten en duurzame verbetering van de onderwijskwaliteit. Bijvoorbeeld de IGDI app, een app met lestips voor leerkrachten en Planb², een onderwijsplansysteem dat de administratieve last m.b.t. het werken met groepsoverzichten sterk reduceert. De leerkracht houdt meer tijd over voor de kinderen en het geven van goed onderwijs.

Trots zijn wij ook op onze module Script die de relatie tussen het leerpotentieel van een kind en zijn Cito-vaardigheidsscores zichtbaar maakt. Zo wordt er uit elk kind gehaald wat er in zit!

 

Bekijk website
Uitgeverij Deviant Uitgeverij voor het onderwijs Amersfoort

Met hart voor en kennis van het onderwijs leveren wij graag een bijdrage aan beter en passender onderwijs. Wij ontwikkelen toegankelijk en afwisselend lesmateriaal voor verschillende doelgroepen op verschillende niveaus.

Bekijk website
Time 2 Control Studievaardigheden VO leerlingen en scholen Noordwijk

Time 2 Control ontwikkelt concepten op het gebied van studievaardigheden en persoonlijke ontwikkeling, zoals “Snel leren = leuk leren”, Actief leren leren en het mentorprogramma Studielift123. Meer en makkelijker leren in minder tijd op een efficiënte en effectieve manier werkt. Inzicht en bewustwording in ‘hoe’ je het beste leert helpt leerlingen in hun kracht te staan en het beste uit zichzelf te halen op school.

Bekijk website
Bambook Milieuvriendelijke producten Ede

Het uitwisbare whiteboard schrift. Stop papierverspilling met dit schrift!

Bekijk website
Uitgeverij SWP Uitgeverij Amsterdam-Zuidoost

Uitgeverij SWP is een professionele, marktgedreven uitgeverij, die vak- en wetenschappelijke informatie acquireert, ontwikkelt en distribueert met het oog op educatie, kennisontwikkeling en het leveren van een bijdrage aan het vinden van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

Bekijk website
Brein Support Expertisecentrum Arnhem

Brein Support is een expertisecentrum voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Brein Support ondersteunt mensen die schade hebben opgelopen aan het brein, de hersenen.

Bekijk website
Pestpectief Virtual Reality Specialisten Groningen

Pestpectief is het platform waar leraren zich door middel van een virtueel klaslokaal kunnen trainen in het (h)erkennen van pestgedrag en leren hoe hier mee om te gaan.

Bekijk website
BYDAAN Productions Audio en videospecialist Hoevelaken
Diataal Formatieve toetsen en leermiddelen Groningen

Eruit halen wat erin zit! Dat is de opdracht van het onderwijs, de ambitie van ouders en professionals uit het onderwijs. Diataal ontwikkelt vanuit deze visie Diatoetsen en aansluitend lees- en oefenmateriaal. Met een vernieuwende blik op het toetsen helpen we leerlingen zodat ze groeien om verder te komen. Met de Diatoetsen dragen we bij aan een positief leerklimaat, onderwijs dat aansluit bij verschillen, zelfverantwoordelijk leren en een professionele cultuur op uw school.

Bekijk website

Partners

Privacybeleid Algemene voorwaarden Volg ons!      Ons congres wordt beoordeeld met een 8.8!